association

KELMU edustaa reipasta porukassa tekemistä ja vastuuntuntoa kehittää Raaseporin elävää musiikkia ja musiikkitoimintaa.

Elävän musiikin yhdistys

KELMU toimii Raaseporin alueella. Tarkoituksena ja tavoitteena on elävöittää musiikkitoimintaa ja tehdä kulttuuritekoja. KELMU on mukana lähialueen tapahtumissa lähes poikkeuksetta, koska omistamme merkittävän määrän av-tekniikka laitteistoja. Teemme yhteistyötä muusikoiden ja muiden taiteilijoiden kanssa laajasti. Tärkeimpiin yhteistyökumppaneihin kunnan lisäksi kuuluu kulttuuritapahtumien kanssa tekemisissä olevat paikalliset yhdistykset.

Historiassa havisee

Kelmu on perustettu samana vuonna kuin ensimmäinen Faces festivaali näki päivänvalonsa Raaseporin linnanraunioilla. Ensimmäistä festaria oli tekemässä vapaaehtoisena lähes kaikki jäsenet. Kelmun oma iso tapahtuma oli 99 Kattorock, jota oli muut organisaatiot jo muutaman vuoden järjestäneet aikaisemmin. Kyseisen festarin teki historialliseksi se, että esiintyjinä olivat paikallinen Murena, helsinkiläinen Five Fifteen, joka toi mukanaan tekniikan, Zen Cafe’ sekä Nightwish, jonka toka albumi nousi samaan aikaan listaykköseksi ja siitä alkoikin bändin maailman valloitus. Karjaalta lähes suoraan Saksaan jne. Kelmu järjesti yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa muutaman muunkin festaritapahtuman, sekä toimi Faces festivaalien kanssa yhteistyössä tavalla tai toisella, kaikki ne vuodet, joissa Faceksen pitopaikkana toimi Billnäs. Faceksen siirryttyä pois Billnäsistä, Kelmu otti festivaalien äänentoiston vastuulleen. Lukemattomia klubeja, tapahtumia sekä tempauksia mahtuu Kelmun historian ja aktiviteetti jatkuu…

Oletko kiinnostunut tekemään tekoja kulttuurin eteen?

Onko sinussa virtaa ja hyvää pirteätä tekijä luontoa? Tiedoista ja taidoista viis, yhdistyksessä voi toimia monella eri tapaa. Jos kulttuurin tuottaminen kiinnostaa ota toimijoihimme yhteyttä rohkeasti.

KELMUN Tietosuojaseloste

Lataa PDF tästä.